خواص نقره برای انسان

خواص نقره برای انسان

 

نقره، فلزی نرم، شکل‌پذیر و باکیفیت است که برای مصارف مختلف از جمله ساخت جواهرات، وسایل دکوری، سکه‌ها، تجهیزات الکترونیکی، علم پزشکی و غیره استفاده می‌شود. شاید برای شما نیز این سؤال پیش‌آمده باشد که غیر از داشتن ظاهری جذاب و کلاسیک، فواید نقره برای بدن چیست؟ این پرسش از دوران باستان فکر انسان‌ها را به خود مشغول کرده است، به همین خاطر آنها از گذشته تاکنون به دنبال کشف خواص درمانی این فلز ارزشمند بوده‌اند.

خواص نقره برای انسان

فلز نقره، به طور نمادین با ماه و نماد «یین» در فلسفه‌ی چینی ارتباط دارد. رنگ نقره به علت اینکه تداعی‌کننده‌ی خصوصیت‌های مربوط به تفکر، آرام بودن و فضا و کیهان است، احساس صلح و آرامش را در فرد برمی‌انگیزد. به همین دلیل زیورآلات نقره هیچ‌وقت از مد نمی‌افتند و جلوه‌ای جذاب و درخشان دارند. علاوه بر این، نقره به‌عنوان یک فلز، فواید قابل‌توجهی برای بدن دارد. قرن‌هاست که در تمامی فرهنگ‌ها از نقره استفاده می‌شود و به همین دلیل حتی زمانی ارزشمندتر از طلا محسوب می‌شده است.

طیف گسترده‌ای از فواید نقره برای سلامتی از قرن‌ها پیش مستند شده است. استفاده از این فلز سابقه‌ای طولانی در علم پزشکی دارد؛ چرا که نقره دارای خواص ضدمیکروبی است که می‌تواند به جلوگیری از گسترش عفونت‌ها کمک کند. همچنین، نقره در مبارزه با عفونت، کمک به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا، ترمیم زخم و حتی کمک به درمان سرطان و آرتریت نیز سابقه‌ای طولانی دارد. لازم به ذکر است که نقره برای تمامی بیماری‌ها اثرگذار نیست اما ابزار مهمی در پیشگیری و درمان انواع عفونت محسوب می‌شود. استفاده از زیورآلات نقره دارای مزایای بالقوه‌ای برای سلامتی است که در ادامه‌ی این مطلب به پنج مورد از آنها می‌پردازیم.

1. خواص ضدمیکروبی قوی

مطالعات نشان داده‌اند که یکی از فواید نقره برای بدن خواص ضدباکتریایی و ضدمیکروبی آن است؛ به این معنی که نقره می‌تواند باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌های خاصی را از بین ببرد و به همین دلیل، در پانسمان‌های زخم، لوسیون‌ها و تجهیزات پزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال، عفونت‌های پوستی ممکن است با پانسمان‌های زخم حاوی سولفادیازین نقره یا نانوذرات نقره درمان شوند.

به همین دلیل ظروف نقره‌ از مزایای بسیاری برای سلامتی برخوردار هستند؛ اما به دلیل گران‌قیمت بودن آنها، مردان و زنان می‌توانند با استفاده از انواع زیورآلات نقره مانند انگشتر، گردن‌بند، پلاک و… از خواص ضدمیکروبی این فلز ارزشمند بهره‌مند شوند.

2. تنظیم دمای بدن

استفاده از زیورآلات نقره می‌تواند به گردش خون و تنظیم حرارت داخلی بدن، تعادل خلق‌وخو و افزایش سطح انرژی بدن کمک کند. اعتقاد بر این است که خواص ذاتی این فلز به بهبود گردش خون، حفظ تعادل دمای عمومی بدن و خنثی کردن امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه و موارد دیگر کمک می‌کند. همچنین این عنصر قادر است از شما در برابر شوک و هراس‌های شدید محافظت کند.

3. خواص ضدعفونی‌کننده

معمولاً زمانی که ضدعفونی‌کننده‌های معمولی مانند کلر باعث خوردگی سطوح یا تولید فراورده‌های جانبی خطرناک می‌شوند، فلز نقره را به‌عنوان ماده‌ی ضدعفونی‌کننده به کار می‌برند. نقره به دلیل خواص استریل کننده‌ی خود می‌تواند ویروس‌ها را از سطوح پاک کرده و در نتیجه افراد را از بیماری دور نگه دارد.

فواید نقره برای بدن انسان منجر به ساخت هزاران تجهیزات پزشکی و دارویی شده که به بهبود زندگی انسان‌ها کمک شایانی کرده‌اند. در واقع، خاصیت ضدعفونی‌کنندگی زیورآلات نقره به طور مستقیم و ملموس باعث می‌شود از مواد بالقوه سمی اجتناب کنید؛ چرا که این فلز در صورت برخورد با مواد شیمیایی سمی واکنش نشان داده و تغییر رنگ می‌دهد.

4. کاهش اضطراب

رنگ جواهرات نقره باعث ایجاد آرامش و آسودگی خاطر می‌شود. البته خاصیت ضد اضطرابی فلز نقره از لحاظ علمی ثابت نشده است اما راه‌های بسیاری جهت استفاده از آن برای کاهش اضطراب وجود دارد. افراد مبتلا به اضطراب عموماً با کشمکش‌های اجتماعی درگیر هستند، بنابراین بایستی برای آرام کردن ذهنشان روی چیزی غیر از اطرافیان خود تمرکز کنند. به‌عنوان‌مثال، این افراد می‌توانند هنگام اضطراب انگشتر نقره‌ی خود را دور انگشتشان بچرخانند. این کار به کاهش اضطراب در فضای عمومی و محیط‌های شلوغ کمک خواهد کرد.

5. کمک به تشخیص اسیدیته‌ی بدن

در صورتی که فلز نقره در معرض مواد سمی و مضر قرار بگیرد، رنگ طبیعی آن تغییر کرده و تیره‌تر می‌شود. یکی از فواید زیورآلات نقره برای بدن این است که در صورتی که سطح سدیم بدن بالا برود، رنگ آن آبی یا تیره می‌شود؛ چرا که به دلیل وجود سولفور یا سولفید و اسیدهای آمینه در عرق بدن، بالا رفتن میزان اسیدیته‌ی پوست ممکن است باعث واکنش آن به جواهرات نقره شود.

در نتیجه، چنانچه بعد از استفاده از زیورآلات خود متوجه تغییر رنگ آن شدید، می‌توانید به اسیدی بودن بدن خود پی برده و برای درمان یا اصلاح سبک زندگی خود اقدام کنید.

خواص نقره در فرهنگ اسلامی

 نقره درفرهنگ اسلامی نیز جایگاه خودش رو داشته و پیامبر (ص) و معصومان نیز از نقره استفاده می‌کردند و استفاده از دیگر فلزات، به ویژه آهن، را برای زینت مکروه می‌دانستند. امیرمؤمنان (ع) می‌فرمایند: “به غیر از انگشتر نقره، چیز دیگری در دست نکنید. همانا رسول خدا (ص) فرمود: دستی که در آن انگشتر آهنی باشد، پاک نیست.” یک روز، پیامبر اکرم (ص) مردی را دیدند که در انگشتش، انگشتری از جنس آهن داشت. پس حضرت به او فرمود: “این انگشتر زینت اهل جهنم است. این را از خودت دور کن.” آن مرد انگشتر را بیرون آورد و گفت: “ای رسول خدا! آیا دیگر انگشتری در دست نکنم؟” حضرت (ص) فرمود: “چرا نه؟ بسیار خوب، اگر می‌خواهی انگشتری از جنس نقره تهیه کن و لازم نیست که بیشتر از یک مثقال وزن داشته باشد.” درباره نهی از استفاده از انگشترهای آهنی، امیرمؤمنان علی (ع) می‌فرمایند: “در دست فرزندانتان انگشترهای آهنی نکنید!” همچنین در دیگر احادیث، زینت با آلاتی از جنس برنج و مس نیز نهی شده است.

از جمله احادیثی که دربارهٔ خواص نقره در اسلام وجود دارد، می‌توان به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کرد که می‌فرمایند: “نقره، دارویی است که برای هر بیماری و دردی درمان می‌کند و هر کسی که آن را به دست آورد، از هر گونه بلا و مشکلی در امان خواهد بود.”همچنین، در روایات دیگر نیز آمده است که استفاده از نقره به عنوان زینت و جواهرات، موجب زیبایی و جذابیت فرد می‌شود و از نظر روحی و روانی نیز اثرات مثبتی دارد. همچنین، نقره به عنوان یکی از فلزات مقاوم در برابر آلودگی و عفونت‌ها شناخته شده است و می‌تواند به عنوان یک ضدعفونی‌کننده طبیعی عمل کند.به طور کلی، نقره در اسلام به عنوان یک فلز با خواص و فواید بسیار شناخته شده است. از جذابیت و زیبایی ظاهری آن گرفته تا خواص درمانی و ضدعفونی‌کننده‌ای که دارد، نقره در اسلام به عنوان یکی از فلزات با ارزش و مورد توجه قرار گرفته است.

 

بازگشت به صفحه اصلی

تهران- پونک شمالی-بلوار کمالی شرقی-پلاک 10

لینک های مفید

صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
کلیه حقوق این قالب متعلق به گروه ارسیا می باشد.